Cuina tradicional
des de 1961

Restaurant Amoca

973 575 110
RESERVES
ON SOM

La Cassola de Linyola

La Cassola de Linyola és el plat típic de l'Amoca; també la podem anomenar Cassola de Tros. Per tradició, la cuinem cada dimecres; si la voleu un altre dia de la setmana s'ha de fer un encàrrec.

"Segons la tradició, aquest plat té l'origen en els menjars que els pagesos feien plegats al camp, al tros. Tots aportàven a la cassola comuna les viandes que cadascú portava a la carmanyola i les compartien: un duia porc confitat de tupí amb tomata, l'altre cansalada, un altre conill, etc. i hi afegien verdura, generalment espinacs o samfaina que collien de l'hort més proper i, sobretot, els caragols que havíen plegat mentre treballaven (agabellant, lligant alfals, segant...) i que es guardaven a la butxaca o a la faixa fins que els deixaven al sac quan anaven a beure. La menjaven directament de la cassola, cadascú prenent-la del seu costat"

Proveu "La Cassola de Tros de Linyola" de l'Amoca, segur que repetireu.

Vídeo Cassola de Linyola amb Josep Amorós Camarasa:

Tornar a Caragols